Skåda i stjärnorna efter goda investeringsmöjligheter

Månen påverkar stora havsmassor till ebb och flod. Att påstå att vi människor skulle vara opåverkade av månen och andra planeter känns lite övermaga med tanke på att våra små kroppar innehåller till 75% vatten – som gurkorna. Jajemen, så mycket vatten innehåller en människas kropp, så det ter sig ganska logiskt att vi skulle vara påverkade av månen och andra himlakroppar. Tillvaron är mer innesluten i logiska skeenden än vad de flesta människor ens bryr sig om att forska i. Det finns ordning i kaos. Det ser man på planeterna som håller sig på sina givna banor. Någon håller i trådarna över tillvaron. Min poäng är att jag tror att det går att beräkna tillvarons fluktuationer och att man genom att studera givna mönster kan beräkna hur ekonomiska trender kommer att utspela sig – vilket skulle innebära att man kan förutse marknadens utveckling och därmed göra goda placeringar, investeringar och satsningar. Jag är helt övertygad om detta. Vissa stora investerare har redan räknat ut att det går att förutse marknadens utveckling och har blivit enormt förmögna på denna insikt. Warren Buffett är en av dem.

Warren Buffett räknas som en finansguru. Han rekommenderar långsiktiga investeringar som fastigheter och det var så han själv började sin affärskarriär en gång i tiden, med att köpa en billig fastighet som han senare sålde med vinst. Han rekommenderar att man återinvesterar alla sina vinster och det är rekommendationer som gjort honom till en av världens rikaste män, periodvis har han varit den absolut rikaste mannen i världen. Daytrading är alltså ingenting för världens rikaste man.

Ett råd från finansgurun att ta med sig, oavsett planeternas positioner, är hans uttalande att “Pris är vad du betalar – värde är vad du får”. Med det menar han att man ska satsa på att handla kvalitet till realisationspriser. Hänga med i upp-och-nergångar på aktiemarknaden och dra nytta av svängningarna på ett intelligent sätt; ja, alltså genom att investera i kvalitet till rea-pris. Man behöver inte vara stjärnskådare för att förstå nått så elementärt.